Rūtos Ščiogolevaitės eksperimentai virtuvėje

Viena didžiausių po kelių dienų albumą “Mano dainos” išleisiančios dainininkės Rūtos Ščiogolevaitės aistrų – virtuvė.

“Mama manęs šeimininkauti virtuvėje nemokė, vis sakydavo “Tu geriau pagrok ką nors”. Tad pačiai teko atrasti kulinarijos pasaulį, - prisimena Rūta.- Į pagalbą vadovėlių nepasitelkdavau, viską gamindavau vadovaudamasi savo nuojauta, ir iki šiol tai pavyksta neblogai. Anksčiau mano patiekalus ragaudavo bendramoksliai, draugai, dabar – vyras. Nusiskundimų iki šiol neteko išgirsti”.

Beje, į sceną po ilgesnės pertraukos sugrįžusi dainininkė niekada negamina maisto vien tik sau.

“Jei žinau, kad į namus niekas neužsuks, o vyras išvažiuoja ilgesniam laikui, tada einu valgyti į kavines”, - savo įpročius atskleidė Rūta.

Labiausiai ji mėgsta indišką virtuvę.

“2000-aisiais, kai pusmetį gyvenau ir dainavau Afrikoje, Tanzanijoje, mums maistą ruošė indų kilmės virėjas. Jo ruošiami patiekalai ir atskleidė indų virtuvės subtilumus”, - pasakoja Rūta.

Dainininkė gana dažnai papildo savo kulinarinių eksperimentų sąrašą – maždaug kartą per dvi savaites ji savo bičiuliams bei artimiesiems pristato naują patiekalą arba desertą.

“Paskutinis mano gaminys – stebuklingo skonio pieniškas kokteilis su aviečių sultimis”, - gurmanų interesą žadino Rūta.


   

Facebook comments